top of page

Felújítanád otthonod? Személyi kölcsönnel ez egyszerűbb, mint hinnéd!


A lakásfelújítás fantasztikus ötlet, hiszen nemcsak otthonod szépségét és komfortját növelheted, hanem az ingatlan értékét is. De mi van akkor, ha nincs elegendő megtakarításod a munkálatokhoz? Ilyen esetekben a személyi kölcsön remek megoldás lehet, amellyel megvalósíthatod álmaid otthonát. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat és tippeket a személyi kölcsön felvételével kapcsolatban.


Miért érdemes személyi kölcsönt választani?

A személyi kölcsön gyors és kényelmes megoldást nyújt azok számára, akik otthonuk felújítását tervezik. Az alábbi előnyöket kínálja:


 1. Rugalmas felhasználás: A személyi kölcsönt szabadon felhasználhatod bármilyen célra, beleértve a lakásfelújítást is.

 2. Gyors ügyintézés: Az online igénylés lehetősége révén gyorsan és egyszerűen juthatsz hozzá a szükséges összeghez.

 3. Fix törlesztőrészletek: A fix kamatozású személyi kölcsön esetén a törlesztőrészletek nem változnak a futamidő alatt, így könnyen tervezhető a visszafizetés.


Mennyit igényelhetsz?

Tudnod kell, hogy személyi kölcsönből maximum 12 millió forintot igényelhetsz, ami elegendő lehet egy alapos felújításhoz. Fontos megjegyezni, hogy ezt az összeget nem minden bank kínálja, így érdemes alaposan tájékozódni a különböző pénzintézetek ajánlatairól.


Online igénylés előnyei

A felújítás sok utánajárással jár, de a személyi kölcsön igénylése kényelmesen, otthonról is elintézhető. Az online igénylés nem csak gyors és egyszerű, de gyakran kedvezményekkel is jár, amelyek csökkenthetik a költségeidet. Használd ki ezeket a kedvezményeket, hogy kevesebbet kelljen fizetned!


Személyi kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel?

Ha 15 millió forintnál nagyobb összegre van szükséged, vagy hosszabb futamidőt szeretnél, akkor érdemes megfontolni a szabad felhasználású jelzáloghitelt is. A személyi kölcsönöket általában 7-8 éves maximális futamidőre adják, így ha alacsonyabb törlesztőrészletet szeretnél, más hiteltípus is szóba jöhet.


Tippek a hitelfelvételhez

Mielőtt bármilyen hitelt felvennél, fontos alaposan átgondolni a döntésedet. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek:

 1. Készíts költségvetést: Számold ki, mennyibe fog kerülni a felújítás, beleértve az anyagokat, eszközöket és a szakemberek díját.

 2. Versenyeztesd meg a bankokat: Hasonlítsd össze a különböző pénzintézetek ajánlatait, és használj online személyi kölcsön kalkulátort a legjobb ajánlat megtalálásához.

 3. Figyelj a futamidőre: Rövidebb futamidő esetén magasabb kamatozással, de alacsonyabb havi törlesztőrészlettel számolhatsz. Hosszabb futamidőnél a kamatozás alacsonyabb lehet, de a havi törlesztőrészlet nagyobb lesz.

 4. Válassz fix kamatozást: A fix kamatozású hitelek esetén a kamatozás a futamidő alatt nem változik, így kiszámíthatóbb a törlesztés.

 5. Ellenőrizd az előtörlesztési feltételeket: Tájékozódj a hitel előtörlesztési lehetőségeiről és feltételeiről, mivel az előtörlesztés általában kedvezményes.

 6. Gondolj a biztosításra: Bár nem kötelező, érdemes lehet hitelfedezeti biztosítást kötni, amely védelmet nyújt váratlan események esetén, mint például betegség, munkanélküliség vagy halál.Hasznos tippek a felújításhoz

 • Kérj ajánlatot több szakembertől: Ha a munkálatokat szakemberre bízod, kérj ajánlatot több cégtől is, hogy a legjobb árat kapd.

 • Hasonlítsd össze az anyagárakat: Az anyagbeszerzés során hasonlítsd össze az árakat különböző forgalmazóknál, hogy a legjobb ajánlatot választhasd.

 • Gondoskodj a hulladék megfelelő elhelyezéséről: A felújítás során keletkező hulladékot megfelelően kell elhelyezni, ami szintén költségekkel járhat.


Összefoglalás

A lakásfelújítás remek lehetőség otthonod értékének, kényelmének és biztonságának növelésére. Ha nincs elegendő megtakarításod, a személyi kölcsön ideális megoldás lehet. Fontos azonban, hogy alaposan átgondold a lehetőségeket és tájékozódj a különböző hitelajánlatokról. Készíts költségvetést, versenyeztesd meg a bankokat, figyelj a futamidőre, válassz fix kamatozású kölcsönt és gondolj a biztosításra. Ha ezeket a tippeket figyelembe veszed, nagyobb eséllyel hozol jó döntést a hitelfelvétel kapcsán, és otthonod is megszépül.


Fordulj szakértőinkhez

Szakértőink készséggel segítenek megtalálni a számodra legkedvezőbb hitelkonstrukciót, teljesen díjmentes ügyintézéssel. Kérj segítséget még ma, és valósítsd meg álmaid otthonát egyszerűen és kényelmesen!


_______________________________________________________________________________________________

Az oldalon megjelent írás kizárólag információs célokat szolgál, és a Federal Credit Union Zrt. véleményét tükrözi. Ezen vélemény a szerzők előzetes szakmai tájékozódásán és az akkor elérhető legfrissebb információk alapján készült. Ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult vagy nem teljesen pontos adatokat. A Federal Credit Union Zrt. fenntartja a tévedés jogát, és a megfogalmazás nem tekinthető a tények egyértelmű bemutatásának. A döntése meghozatala előtt kérjük, feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.


Comments


Legutóbbi bejegyzések
Archív
bottom of page